Αγιόκαμπος

print
email

ένα παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται χτισμένο κατά μήκος μιας από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας

Ο Αγιόκαμπος είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται χτισμένο κατά μήκος μιας από τις πιο όμορφες παραλίες Εύβοιας και αποτελεί  συνδετήριο γέφυρα για τον κόσμο, που θέλουν να ταξιδέψουν  προς την βόρεια Ελλάδα από το  πορθμείου Αγιόκαμπου - Γλύφας.

Στα αρχαία χρόνια στη θέση του οικισμού εικαζεται ότι, υπήρχε η πόλη Διός υδρυμέν από τους Αθηναίους. Οι κάτοικοί της είχαν ως κύρια ασχολία την παραγωγή πορφύρας που χρησίμευε στη βαφή βασιλικών ενδυμάτων. Η προέλαση των Δάτη και Αριστοφάνη είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της αρχαίας πόλης με φυσικό επακόλουθο τη μη ύπαρξη ιστορικών στοιχείων για την ακριβή θέση της.

Η αρχαιολογική σκαπάνη του 19ου αιώνα έφερε στο φως συμαντικά ευρήματα μεταξύ των οποίων και νομίσματα της Ιστιαίας.

Η πεντακάθαρη θάλασσα του Αγιόκαμπου είναι τόπος προορισμού για πάρα πολλούς παραθεριστές.     Η παραλία του εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την απέραντη ομορφιά της, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες τουριστικά αναδειγμένες, αφού δίνει την ευκαιρία σε αυτόν που το επιθυμεί να την ανακαλύψει και να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Στην ακτή υπάρχει άμμος όπως και στο βυθό.     Επίσης στην παραλία θα συναντήσετε ταβερνάκια και καφετέριες όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό ή τον καφέ σας. Εάν θελήσετε να μείνετε υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και γκαρσονιέρες με τη χαρακτηριστική φιλοξενία των ιδιοκτητών τους.

Έχει διαβαστεί 7911 φορές